Bownova terapija

 

Kaj je to Bownova terapija?

Bownova terapija je edinstvena manualna tehnika, pri kateri gre tako za fizično kot energijsko stimuliranje telesa.

Bistvo terapije predstavljajo t.i. Bownove poteze, ki jih terapevti izvajamo na specifičnih lokacijah na mišicah in fasciji tetivah in indirektno na živčnih ovojnicah. Začetni dražljaj je izvršen preko površinske fascije (vezivnega tkiva), ki takoj prenese dražljaje na ostale regulatorne sisteme, ki pričnejo proces transformacije trenutnih in starih stresnih vzorcev.

 

Na kaj učinkuje Bownova terapija?

Raziskave so pokazale, da ima manualna terapija izjemne učinke na avtonomno živčevje (to je tisti del živčevja, ki deluje neodvisno od naše zavesti). Ta del živčevja opravlja nadzor na 80 % vseh funkcij v telesu.
 

Če naše življenje izkušamo pretežno skozi učinke simpatičnega živčevja, ki je pripravljeno na “boj ali pobeg”, telo ne more doseči ravnovesja, ki je potrebno za ozdravljenje. Za to mora biti aktiven “zaviralni” del živčevja (parasimpatično živčevje). Bownova terapija sproži začasni premik prevlade s simpatičnega na parasimpatično živčevje, s čimer ustvari priložnost za ravnovesje, ki jo naše telo hitro prepozna in se začne uravnavati. 

 

Koristi terapije

Bownove poteze tudi hitro izzovejo vidno in otipljivo zmanjšanje napetosti v mišičnih vlaknih in mišičnih ovojnicah. Medceličnina v vezivnem tkivu se lahko že z kratkim dotikom in nežnim pritiskom spremeni iz želatinoznega v bolj tekoče, prožno stanje. Zaradi tega pride do boljše hidracije tkiv, izboljšanega limfatičnega pretoka, odstranitve energetskih blokad in zmanjšanega pritiska na perifernem živčevju.

 

Lajšanje simtomov mnogih bolezni

Bownova terapija se vse pogosteje uporablja tudi pri lajšanju simptomov parkinsonove bolezni, multiple skleroze, sindromu kronične utrujenosti in drugih sistemskih obolenjih. Prav tako ima tudi blagodejne učinke med detoksifikacijo pri zasvojenosti z alkoholom in drogami, in pomaga pri sproščanju in hitrejšem odstranjevanju kemičnih snovi iz telesa.

 

 

O Bownovi terapiji in salonu Ajna so pisali v časopisu Žurnal 24

Bownova terapija. Terapija, ki se je izkazala tam, kjer so druge odpovedale. Povsem neboleče in nežno.

Celoten članek o Bownovi terapiji, ki je bil objavljen v časopisu Žurnal 24, si lahko preberete tukaj.
 

 

  Bownova terapija - cenik

Domov > Zdravilne terapije > Bownova terapija

 

Bownova terapija pomaga pri sproščanju in hitrejšem odstranjevanju kemičnih snovi iz telesa.

Bownova terapija ima izjemne učinke na avtonomno živčevje.

Manualna terapija

Bownova terapija

Salon lepote Ajna

SALON LEPOTE in OSEBNE RASTI

Linhartova 17, Ljubljana
telefon: 041 293 991
info@salon-ajna.si
www.salon-ajna.si

Kozmetični salon - lepotni salon