Odstranjevanje pigmentacij, kapilar, žilic

 

Lasersko odstranjevanje solarnih pigmentacij

Solarne pigmentacije pogovorno imenujemo tudi starostne lise. Te se pojavljajo na hrbtiščih rok, obrazu in seveda vseh predelih telesa, ki so čezmerno izpostavljeni soncu.

Te pigmentacije so najbolj razširjene in moteče. Odstranjujemo jih z metodo selektivne fototermolizeIPL. Tako se svetloba absorbira v nakopičen melanin, osvetljeni pigmenti pa se v nekaj dneh po posegu ( odvisno od predela telesa ) sami počasi odluščijo s povrhnjice. Po potrebi postopek ponovimo.

Po posegu je potrebno tretirana mesta negovati z mazilom Bepanthen ter jih čim manj močiti z vodo. Na predelu obraza se koža regenerira v petih dneh, medtem ko je na rokah ta proces počasnejši. Traja lahko do 14 dni. Nekaj tednov po posegu je prepovedano izpostavljanje UVA in UVB žarkom.

 

Lasersko odstranjevanje žilic

Dejavniki, ki lahko vplivajo na nastanek žilnih sprememb so lahko dedni, hormonalni, visok krvni pritisk. Med zunanjimi faktorji je najpogostejši na obrazu prekomerno izpostavljanje UV žarkom (sonce, solarij). Med dejavnike lahko prištevamo tudi staranje in s tem povezano tanjšanje dermisa, pogosta uporaba agresivne kozmetike, prepogosti obiski v savnah,…

Selektivna fototermoliza je namenjena le odstranjevanju žilnih sprememb na obrazu!

Po izvedbi fototermolize je reakcija kože intenzivna v smislu rdečice in rahlega edema, ki lahko vztraja do 4 dni potem pa počasi prične bledeti. Če je potrebno postopek ponovimo. Stranka mora v tem času še posebno negovati kožo, jo hladiti s kamiličnimi obkladki ter mazati z Bepanthenom.

Potrebno pa je tudi opozorilo, da s tretmajem ne odstranimo dejavnikov, ki vplivajo na nastanek žilnih sprememb. Za te mora poskrbeti stranka sama.

 

  Odstranjevanje kapilar, pigmentacij - cenik

Domov > IPL laser > Odstranjevanje kapilar, aken, žilic

 

Še en primer odstranitve pigmentacije.

IPL laserska odstranitev pigmenta.

Lasersko odstranjevanje aken.

odstranitev pigmentacije

odstranitev pigmenta

Lasersko odstranjevanje aken

Salon lepote Ajna

SALON LEPOTE in OSEBNE RASTI

Linhartova 17, Ljubljana
telefon: 041 293 991
info@salon-ajna.si
www.salon-ajna.si

Kozmetični salon - lepotni salon