Laserske storitve

IPL laser

IPL-laser (intenzivna pulzna svetloba) je aparat za selektivno fototermolizo. Dovršena tehnologija združuje izkušnje in raziskave s področja elektrokoagulacije in laserske tehnike.

Metoda je neinvazivna, saj se kožo ne prebada. Sam postopek izključuje možnost nastanka okužbe, ker je svetloba laserja 100 % sterilna.

IPL laser trajno odstranjuje:

  • dlake na obrazu, bikini predelu, nogah, rokah in hrbtu
  • akne
  • solarne in starostne pigmentacije
  • razširjene žilice na obrazu

Trajno odstranjevanje dlak s pomočjo postopka fototermolize

Tretma fototermolize je danes najučinkovitejša metoda za trajno odstranjevanje dlačic. Preden se odločimo za ta poseg, je dobro vedeti, kako tretirati dlake pred posegom in kako po posegu.

Pri trajnem odstranjevanju dlak je primarnega pomena absorpcija svetlobnih impulzov v melanin. Zato je pomembno dejstvo, da s selektivno fototermolizo uničimo le tiste dlačice, ki vsebujejo veliko melanina, torej temne. Tudi debelina same dlake ima tu pomembno vlogo. Večja, kot je površina za absorbcijo, večji je učinek. Debelejše in temnejše dlačice je torej lažje uničiti.

4 tedne pred posegom dlake odstranjujete le z britjem! Ko se odločimo za poseg fototermolize, moramo 4 tedne pred posegom dlake odstranjevati le z britjem. Na dan posega na kožo ne nanašajte ničesar (losjoni, kreme …). Prav tako se izogibajte rjavenju kože s katerimkoli sredstvom. V tem obdobju so sončenje, uporaba solarija in kemičnih sredstev za samoporjavitev odsvetovani.

Dlačice lahko uničimo le v fazi aktivne rasti, zato je treba postopke ponavljati. V povprečju zadostuje za 80 %  redukcijo poraščenosti na tretiranem predelu med 5 in 8 tretmajev laserske IPL depilacije. Enkrat letno priporočamo vzdrževalni tretma, saj s fototermolizo ne moremo spremeniti hormonskega statusa, niti  dednega potenciala. Vsekakor pa je to ta hip najučinkovitejša metoda.

permanentni make-up

Fotopomlajevanje obraza s pomočjo IPL laserja

Z IPL-laserjem izvajamo tudi izredno učinkovit postopek fotopomlajevanja obraza, s katerim izboljšamo tonus kože, stimuliramo obnovo kolagena in elastina ter odstranjujemo razširjene kapilare na obrazu.

Rezultat postopka je gladka, napeta in enakomerno obarvana koža. Postopek ni boleč, rezultati pa so vidni takoj.

Pridobili smo tudi evropski certifikat o varnosti in kakovosti.

Lasersko odstranjevanje solarnih pigmentacij

Solarne pigmentacije pogovorno imenujemo tudi starostne lise. Te se pojavljajo na hrbtiščih rok, obrazu in seveda na vseh predelih telesa, ki so čezmerno izpostavljeni soncu.

Te pigmentacije so najbolj razširjene in moteče. Odstranjujemo jih z metodo selektivne fototermolize – IPL. Tako se svetloba absorbira v nakopičen melanin, osvetljeni pigmenti pa se v nekaj dneh po posegu (odvisno od predela telesa ) sami počasi odluščijo s povrhnjice. Če je treba, postopek ponovimo.

Po posegu je treba tretirana mesta negovati z mazilom Bepanthen in jih čim manj močiti z vodo. Na predelu obraza se koža regenerira v petih dneh, medtem ko je na rokah ta proces počasnejši. Traja lahko do 14 dni. Nekaj tednov po posegu je prepovedano izpostavljanje UVA- in UVB- žarkom.

Lasersko odstranjevanje žilic

Dejavniki, ki lahko vplivajo na nastanek žilnih sprememb, so lahko dedni, hormonalni, na spremembe vpliva tudi visok krvni pritisk. Med zunanjimi faktorji je prekomerno izpostavljanje obraza UV-žarkom (sonce, solarij). Med dejavnike lahko prištevamo tudi staranje in s tem povezano tanjšanje dermisa, pogosta uporaba agresivne kozmetike, prepogosti obiski v savnah … 

Selektivna fototermoliza je namenjena le odstranjevanju žilnih sprememb na obrazu!

Po izvedbi fototermolize je reakcija kože intenzivna v smislu rdečice in rahlega edema, ki lahko vztraja do 4 dni, potem pa počasi prične bledeti. Če je treba, postopek ponovimo. Stranka mora v tem času kožo še posebno negovati, jo hladiti s kamiličnimi obkladki, mazati z Bepanthenom ter se teden dni izogibati soncu in UV-žarkom.
Opozorilo: s tretmajem ne odstranimo dejavnikov, ki vplivajo na nastanek žilnih sprememb. Za te mora poskrbeti stranka sama.