Teenlifting platizme

TEENLIFTING® platizme

TEENLIFTING® platizme se razlikuje od drugih kozmetičnih metod, ker edina deluje na mišico, kožo in kosti istočasno, kar krepi tudi zdravje osebe in ni boleča. To je edinstvena inovativna metoda na svetovnem tržišču, ker uporablja specialno oblikovane elektrode za stimulacijo velikih skupin mišic. Elektrostimulacije mišic platizme, ki jih ponujajo na tržišču, le-te samo delno stimulirajo in to samo na posameznih mestih. Takšna stimulacija je preveč intenzivna za ta mesta in istočasno preslaba za celo mišico ter za doseganje maksimalnih rezultatov. Izvaja se z napravo za elektrostimulacijo mišic in akupunkturnih točk.

TEENLIFTING® platizme je elektrostimulacija vseh mišic vratu podbradka, ust in lic z namenom: učvrstitve vratu, izgube podbradka, poudarjanja brade in ust, dviga lic, ožanja obraza in vratu, dviga tonusa mišic in kože, zmanjšanja podočnjakov, zmanjšanja otečenosti vek, krepitve čeljustnega sklepa, rehabilitacije smrčanja.

Mišice celega obraza in vratu

Mišica platizma (Musculus platysma − široka kožna mišica vratu) je izredno nežne strukture, velike površine in pokriva vrat spredaj in s strani. Mišica izhaja z ramena in globokega dekolteja s sprednje strani (fascie Musculus deltoideusa in Musculus pectoralisa majora) in pomaga pri spuščanju spodnje čeljusti ter kotičkov ustnic navzdol. Konča se križno čez brado, povezujoč se z mišicami obraza in s kožo v višini kotičkov ustnic ter kosti spodnje čeljusti. S krčenjem zateguje kožo navzgor. S sprednje strani platizma ne pokriva spodnje tretjine vratu.

Platizma služi za izražanje napetosti ali stresa. S kontrakcijo ustvarja vertikalne gube na vratu.

Platizma že pri 20 letih začenja izgubljati svojo moč zaradi svoje nežne zgradbe in v primerjavi z drugimi mišicami potrebuje pogostejše treninge. S pogostimi treningi se tem težavam izognemo oz. mišico hitro ojačamo z namenom, da rezultat traja čim dlje.

Način stimulacije platizme je pomemben v doseganju rezultatov pri ožanju vratu, zmanjšanju podbradka in dvigovanju ust ter obraza.

Se zavedate, da je najpogostejši estetski problem, ki se pojavi po 25-em letu, podbradek in padanje spodnjega dela lic?

Gube nas začenjajo skrbeti šele kasneje, ker nastajajo v 30 letih. Mnogi mislijo, da podbradek nastaja primarno zaradi čezmerne telesne teže in v starejših letih. Podbradek se začenja spuščati zaradi izgube hormona rasti že pri 20 letih. Svetovna metoda inovatorke dr. Sanje Malbaše Gošović, TEENLIFTING® elektrostimulacija platizme, deluje kot fitnes za vaš obraz. S TEENLIFTING-om platizme dosegamo vidni dvig tonusa mišic in kože, istočasno zmanjšanje podbradka ob dvigu ustnic in lic ter ožanje obraza in vratu. Platizma je mišica, ki pokriva cel vrat, podbradek in spodnji del obraza.

Elektrostimulacije mišic platizme, ki so na trgu, jo le delno stimulirajo in to samo na posameznih mestih. Takšna stimulacija je preveč intenzivna za ta mesta, a istočasno preslaba za celotno mišico in za doseganje maksimalnih rezultatov.

Pogosta vprašanja o TEENLIFTING® platizme

  • Fiziološko, naravno zmanjšanje izločanja hormonov, ki stimulirajo tonus mišic in kože (npr. hormon rasti se hitro zmanjšuje že pri 20 letih).
  • Kopičenje maščobnega tkiva na vratu, pod brado.
  • Popuščanje tonusa mišice platizme (tankega sloja mišice, umeščene pod kožo brade, spodnjega dela obraza, podbradka in vratu) in Musculus omohyoideusa.
  • Izguba elastičnosti kože na tem delu vratu. Koža je na vratu slabše prekrvavljena, z malo lojnic in znojnic, je tanka in nežna ter nagnjena k rdečici. V kolikor je roževinast sloj presuh, koža postaja hrapava in neelastična.

Po le nekaj TEENLIFTING stimulacij platizme se lahko občuti »muskel fiber« (vnetje mišic) na delu pod spodnjo čeljustjo ali na spodnjem delu obraza. Pojav »muskel fibra« je individualen in je odvisen od začetnega stanja ter tonusa mišic, intenzivnosti stimulacije, dolžine in pogostnosti treniranja. V kolikor se pojavi, se treningi lahko nadaljujejo z manjšo intenzivnostjo ali za kakšen dan naredimo pavzo.

Čeprav se platizma in ostale mišice intenzivno trenirajo, so začetni vidni rezultati odvisni od stanja kože ter podbradka, ki se kaže v obliki viseče vreče. Intenzivna cirkulacija in drenaža izboljšujeta kvaliteto kože. Koža na podbradku in vratu je tanka in občutljiva, velikokrat poškodovana zaradi izpostavljenosti soncu. Vodoravne gube po sredi vratu, ki so medsebojno vzporedne, se s TEENLIFTING-om platizme odpirajo, a hitrost izgube je odvisna od števila treningov, starosti, kvalitete kože itd.

Bolj elastična koža se hitro prilagaja novi obliki vratu, podbradku in obrazu.

Ravno iz teh razlogov je priporočljivo, da se začne s TEENLIFTING stimulacijo pred 30 letom starosti, ko se šele začenja oslabitev platizme, koža pa je elastična, zato so rezultati hitri. Z vzdrževanjem tonusa mišic z rednim ritmom treniranja 20–40-krat letno bo oseba imela popoln vrat, podbradek, usta in lica do konca življenja.

Rezultate v tej kakor tudi v starejši dobi lahko upočasni debelost. Mastno tkivo se ne more odstraniti s stimulacijo TEENLIFTING platizme.

Stranke v 50 letih ali starejše lahko pričakujejo počasnejše rezultate, ki so odvisni od elastičnosti kože, čeprav to ni pravilo.

V času TEENLIFTING-a platizme se kožo lahko tretira in neguje z vsemi kozmetičnimi postopki (RF, LPG, laser, IPL, AHA …).

Vsi postopki na koži lahko pospešijo ali pripomorejo k vidnim rezultatom novih oblik mišic, ampak nobeden od njih ne more oblikovati mišice.

V kolikor ne izvajamo dodatnih postopkov na koži, se bo le-ta naravno »skrčila« in oblikovala v obdobju nekaj dni ali mesecev glede na novo stanje mišic. Koža se obnavlja vsakodnevno, a »celotna« obnova kože traja 30 dni, v 30 letih se s staranjem ta čas podaljšuje do 60 dni v 70 letih. Iz tega razloga je tudi rezultat vidnejši po 5–6 dnevih od zadnjega treninga. Lahko se zgodi, da je takoj po treningu opaziti »višek« kože na nekaterih mestih, kar je logično, ker se mišice hitro skrčijo in oblikujejo, koža pa ostane »prazna«, tj. brez podpore upadle mišice, zato izgleda, kot da je je več.

V kolikor se za nekaj časa preneha trenirati, mišice še dolgo zadržijo čvrstost in obliko. Ker z elektrostimulacijo ne »bildamo« mišic in ne povečujemo njihovega volumna, ni niti pojava »slabšega stanja« po treniranju.

OPOZORILO ZA VSE OSEBE, ki a) so na dieti in skušajo reducirati telesno težo, ki b) spontano izgubljajo težo in ki c) začenjajo s treningi ravno po hujšanju 5 kg ali več, da morajo ritem treniranja upočasniti!

Idealen ritem treniranja: 4-krat letno 10 zaporednih treningov (vsakodnevno ali vsak drugi dan), ob vzdrževanju enkrat tedensko v preostalih mesecih

Povprečen ritem treniranja: 2-krat letno 10 zaporednih treningov, ob vzdrževanju enkrat mesečno ali 3-krat letno 5 zaporednih treningov brez mesečnih treningov.

Minimalen ritem treniranja: 2 do 3 dvojni treningi (vikend) 2-krat letno

Prve rezultate lahko pričakujemo po petem treningu, pri mlajših osebah so vidni že po prvem.

Pred ušesi se nahajata čeljustna sklepa (TMS – temperomandibularni sklep), ki senčno kost združujeta s spodnjo čeljustjo. Povezujejo jih tetive, ligamenti in mišice, odgovorne za premikanje sklepa.

Ena od motenj TMS je mišična napetost, krčenje samo določenih čeljustnih mišic, povzročeno s psihološko komponento – stresom.

Eden od simptomov teh krčenj je glavobol, ki ne reagira na običajno zdravljenje. Glavobol se pojavlja zjutraj (po intenzivnem nočnem krčenju mišic med spanjem) ali po stresnih situacijah tekom dneva.

TEENLIFTING® rehabilitira bolečino in glavobol z vadbo vseh mišic, »razbija« krčenje in bolečino v določenih mišicah ter izboljšuje prekrvavitev in cirkulacijo mišic, kože in kosti čeljusti.

Sestava in metabolno ravnotežje kosti sta odvisna od aktivnosti mišic ter od trenutka delovanja pritiska in vleka tetivnih prijemališč na kost. Mišična aktivnost upočasnjuje proces osteoporoze s stalnim stimuliranjem kosti na njeno obnavljanje (od katerega je kostno obnavljanje fiziološko odvisno).

Ravno iz tega razloga postaja TEENLIFTING® platizme eden od ključnih tretmajev preventive in rehabilitacije osteoporoze kosti čeljusti in lic.

Vzrok smrčanja je ožanje prehoda zraka skozi nos in/ali usta. TEENLIFTING® PLATIZME uspešno rehabilitira smrčanje v primerih, ko je:

  • vzrok ožanja prehoda skozi nos povzročen zaradi otečenosti sluznice pri alergijah ali pri vnetjih zgornjih dihalnih poti. TEENLIFTING® PLATIZME intenzivno drenira otekla tkiva;
  • vzrok ožanja prehoda skozi usta, povzročen z zmanjšanjem tonusa mišic jezika, mehkega neba in žrela, kar dovoljuje jeziku, da se spusti nazaj v dihalne poti. To je lahko posledica staranja, alkoholizma, tablet za spanje … TEENLIFTING® PLATIZME okrepi tonus vseh navedenih mišic in tako ne dovoljuje njihovega premikanja.

Pace maker, epilepsija, nosečnost, operacije (zadnjih šest mesecev).